XIX REGIONALNA DOMIJADA - KULTURNO-UMETNIČKI DEO -

                   

U subotu 22.03.2014.g. bili smo domaćini tradicionalnih susreta domova učenika jugoistočnog regiona u kulturno-umetničkom stvaralaštvu. Predstavilo se ukupno 13 domova, uključujući i naš, u sledećim kategorijama: likovno stvaralaštvo, literarno stvaralaštvo, scensko-muzički nastup kao i izložba učeničkih radova. Svi učesnici su bili na nivou zadatka pruživši publici izuzetan umetnicki doživljaj. A dok se čekalo na odluke žirija organizovan je žur za učesnike gde je atmosfera neosporno pokazala da je cilj susreta pored promocije talenata, kreativnosti i osmišljenog korišćenja slobodnog vremena i druženje, zabava učesnika. Sa ponosom predstavljamo rezultate koje su postigli učenici našeg Doma uz podršku vaspitača i to: - drugo mesto u oblasti maketarstva, - treća mesta u kategoriji: rukotvorina, dramskog prikaza, u popularnom plesu i u kategoriji primenjene umetnosti. kao i ukupan plasman učesnika, gde je Dom učenika Poljoprivredne škole osvojio peto mesto. Pohvaljujemo učenike uključene u organizaciju susreta za uspešno obavljen zadatak. Takođe se zahvaljujemo svim saradnicima koji su nam omogućili uspešnu organizaciju Domijade i to: Opštini Negotin, Domu kulture „Stevan Mokranjac“, Muzeju „Krajina“ Negotin, Školskoj upravi Zaječar, Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“, Policijskoj stanici Negotin, OŠ „Vuk Karadzic“ kao i članovima žirija na stručnoj pomoći.

                     

DRAGI NAM GOSTI IZ KOBIŠNICE

           

Učenici sedmog i osmog razreda OŠ „Stevan Mokranjac“ Kobišnica posetili su nas 26.03.2014.g. u pratnji svojih nastavnika i stručnog saradnika. Obišli su školu gde ih je dočekala kratka prezentacija o svakom od obrazovnih profila koje mogu upisati ove školske godine. Želeli smo pre svega da budemo dobri domaćini ali i da približimo gostima „bukovsku“ atmosferu kao i da damo podršku adekvatnom izboru zanimanja, a nadamo se da smo u tome i uspeli.

 

                   

JOŠ JEDAN UGLEDNI ČAS

                

Čas aktivne nastave u odeljenju I4 iz predmeta „Ishrana ljudi“ održala je nastavnica Vesna Milošević i to veoma uspešno. Učenici su sticali znanja kroz grupni rad, uz insistiranje na samostalnosti i aktivitetu, a primenu znanja vežbali su uz pomoć radnih zadataka i slika. Najveći utisak na odrasle ostavila je vaspitna poruka časa kada je trebalo preispitati sopstvene navike u ishrani, odnosno proveriti koliko se zapravo zdravo hranimo i pronaći sebe na tabeli optimalne telesne težine.

                    

PROIZVODNJA HLEBA – UGLEDNI ČAS

                 

Održan je još jedan kreativan i podsticajan čas. Naime, učenici drugog razreda pekarskog smera i nastavnica Nevena Zlatanović sistematizovali su oblast „vrste pšeničnog hleba“ iz predmeta Proizvodnja hleba. Čas je obeležio veliki broj aktivnosti: gluma, igranje uloga, grupne aktivnosti, takođe i upotreba multimedija, zainteresovanost i predan rad učenika kao i dobra priprema i realizacija časa od strane nastavnika. Pored toga, prisutni su imali priliku da se putem kratkog dokumentarnog filma pod nazivom „Tonus hleb“, upoznaju sa novinama u procesu proizvodnje hleba na svetskom tržištu i preporukama Svetske zdravstvene organizacije.

                    

UGLEDNI ČAS

                

Da škola ne mora da bude dosadna pokazala je nastavnica Željka Babić na uglednom času iz pedologije i agrohemije bilja sa nastavnom jedinicom „Uzorkovanje zemljišta“ . Nesumljiv dokaz za gore navedeno, pored pozitivnih komentara fah kolega i saradnika, je činjenica da su učenici bili aktivni i angažovani iako se radilo o poslednja dva časa i postavili pitanje „Jel možemo da ponovimo ovaj čas“ . Pored dobre organizacije, pobuđivanja i održavanja interesovanja učenika nastavnica je svoje pedagoško umeće demonstrirala i kroz izuzetno povezivanje sa praksom odnosno primenom znanja u daljem školovanju, radu i životu.

                   

GOSTOVANJE U OŠ „ VERA RADOSAVLJEVIĆ“

                

Našu školu i obrazovne profile koje učenici mogu upisati u školskoj 2014/2015.g. predstavili smo roditeljima i osmacima Osnovne škole „Vera Radosavljević“. Sa željom da što bolje odaberu budući poziv, izneli smo specifičnosti stručnog obrazovanja, sadržaje stručnih predmeta po profilima, način obavljanja praktične nastave, vannastavnu ponudu i poželeli smo dobrodošlicu budućim đacima.

                

SVETI TRIFUN

                 

Povodom Svetog Trifuna, sa željom da bude kiše i da grožđe i ove godine rodi, vinograd je osvešten. Simbolički, orezana je loza a kolektiv je proslavio još jednu dobru berbu koja je za nama.

                   

POSETA OSNOVACA

               

Osmaci Osnovne škole „Vuk Karadzic“ posetili su nas u petak 07.02.2014.g. Cilj posete bio je upoznavanje mogućnosti nastavka školovanja u našoj školi I podrška adekvatnom izboru zanimanja. Osnovci su imali priliku da se upoznaju sa sadržajima stručnih predmeta i prakse na obrazovnim profilima koje mogu upisati ove školske godine: poljoprivredni tehničar, veterinarski tehničar, prehrambeni tehničar i tehničar za industrijsku farmaceutsku tehnologiju. Najvažnije nam je da su i gosti i domaćini poneli pozitivne utiske i zadovljstvo zajedničkog druženja.

                

ŠKOLSKA SLAVA

          

     

Na prigodan način obeležili smo Svetog Savu. Učenici i zaposleni su prisustvovali sečenju kolača, a nakon toga priključili zajedničkoj svečanosti u Domu Kulture na kojoj su učestovovale sve škole.

                

EKSTERNO VREDNOVANJE

         

     

Na eksternom vrednovanju naše škole obаvljenom 12. i 13. novembra 2013.god. naša škola je dobila najvišu ocenu kvaliteta rada ustanove. Četvorka je nesumljiv dokaz ispunjenosti standarda, velika satisfakcija ali i velika odgovornost i podstrek za naš dalji rad.

              

PREDAVANJA GINEKOLOGA

         

     

U utorak i sredu 26. i 27. 11.2013..g učenici škole su imali priliku da čuju predavanja ginekologa iz oblasti Repoduktivnog zdravlja u organizaciji Doma Zdravlja Negotin. Lekar: Miroslav Ivićo držao je predavanje na temu: “Polno prenosive bolesti” , a Nada Мihajlović na temu “ Kontracepcija” Učenici su imali priliku da postave pitanja ili pak porazgovaraju sa lekarima po održanom predavanju.

      

SONG 2013

     

    

     

Još jednom su nas učenici učinili ponosnim. Nastup naše škole održan 25.11.2013.g. bio je bez premca.Učenici su pokazali svoje muzičke, literarne i glumačke talente, a publika je gubila dah od smeha. Kao i ranijih godina, kreativnost, samostalnost i organizatorske sposobnosti Učeničkog parlamenta, ali i dobra zabava i druženje obeležili su pripreme za SONG. Nastupili smo kao ekipa, skladan tim sa namerom da pokažemo najbolje i prevaziđemo sebe, u tome smo i uspeli.

                

OPŠTINSKO TAKMIČENJE U ODBOJCI

Opštinsko takmičenje učenika srednjih škola u Negotinu održano je 14.11.2013.g. u Hali sportova. Snage su odmerili dečaci u duelu sa Tehničkom školom, a potom i Muzičkom te su osvojili treće mesto. Devojčice su svojom igrombriljirale na terenu i sa ponosom ponele srebrnu medalju.

              

REPUBLIČKO TAKMIČENJE IZ OBLASTI TEHNIKE I TEHNOLOGIJE BILJNE PROIZVODNJE

         

     

U petak i subotu 25 i 26.10.2013.g. bili smo domaćini 29. Republičkog takmičenja iz oblasti tehnike i tehnologije biljne proizvodnje. Takmičilo se čak 30 Poljoprivrednih škola iz čitave naše zemlje. Doček je krenuo u prepodnevnim časovima, a svaka škola imala je svog domaćina vršnjaka i kolegu.

   

Svečano, takmičenje je otvorio direktor škole i predstavnici lokalne zajednice.

  

Nakon kratkog predaha učenici su po obrazovnim profilima polagali test.

  

Usledila je ekskurzija za učenike goste i domaćine. Gosti su imali priliku da obiđu kulturno-istorijske znamenitosti našeg grada: Muzej, Mokranjčevu kuću i Todorčetov konak.

   

Istovremeno vodila se žustra diskusija o novom Pravilniku o takmičenju učenika iz oblasti poljoprivrede na tribini za nastavnike u kojoj su učestovovali i predstavnici Ministarstava prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Radiša Mikarić i Radmil Crnjaković kao i predsednik udruženja srednjih škola i područja rada poljoprivrede. 

  

U večernjim časovima bio je organizovan žur za učenike...

   

Ali i nastavnike...

    

Subota je bila dan kada su se učenici takmičili u praktičnim zadacima:

- rukovaoci poljoprivredne mehanizacije u vožnji traktora 

   

 -poljoprivredni tehničari u rezidbi vinograda i 

  

-tehničari hortikulture u pravljenju svečanih stonih aranžmana

   

Bila su to dva topla dana u našoj školi. Takmičenje se završilo sa puno novih prijateljstava i puno pozitivnih utisaka.

   

              


DAN KAD DECA UPRAVLJAJU ŠKOLOM

         

     

Dečju nedelju smo zatvorili tradicionalnim događajem – zamenom uloga profesora i nastavnika. Cilj je bio da se učenici oprobaju u ulozi zaposlenih, a da se zaposleni prisete đačkih dana. Novoizabrani nastavnici ozbiljno su preuzeli ulogu i pripremili se za časove, đaci su briljirali, a svi smo se, kao i prethosnih godina, lepo zabavili.

              

DEČJI VAŠAR

        

     

U večernjim časovima u domu učenika za trenutak zaboravili smo ko smo i postali neko drugi. Učenici su lepo zabavili i družili a proglasene su i najlepse maske. Ostale slike možete videti u našoj galeriji. 

                    

MASKEMBAL U DOMU UČENIKA

        

   

U večernjim časovima u domu učenika za trenutak zaboravili smo ko smo i postali neko drugi. Učenici su lepo zabavili i družili a proglasene su i najlepse maske.

                  

GOSTOVANJE PESNIKA

        

  

Dana 18.9.2013. u svečanoj sali naše škole gostovalo je troje čuvenih negotinskih pesnika. Sa učenicima su se družili Adam Puslojić,Goran Vučković i Dragoljub Firulović Džo. Pesnici su naravno recitovali svoje pesme,a Adam Puslojić se osvrnuo i na jednog od najčuvenijih đaka ove škole – Dobricu Ćosića.Adam je zatim govorio i odlomak iz svoje besede sa otvaranja ovogodišnjih Mokranjčevih dana. Ove godine,on je proglašen i za počasnog građanina grada Negotina.Goran Vučković,urednik je Buktinje,časopisa za umetnost,književnost i kulturu. Dragoljub Firulović Džo predsednik je Krajinskog kruga,muzičar,pesnik i slikar. Na kraju druženja,učenici su gostima postavili neka pitanja,a Dragoljub Firulović Džo je otpevao i jednu izvornu pesmu . Bilo je ovo poučno i nadahnjujuće druženje koje je imalo za cilj da pesnike i pesništvo što više približi mladima. Nadamo se da je u tome i uspelo.

              


POČETAK BERBE

     

  

U duhu pravoslavlja i tradicije uz zahvalonost na dobrom rodu ove godine obeležili smo početak berbe grožđa. Sveštenici su blagosiljali vinograd, učenike i zaposlene.

            


INFORMATIKA ZA ODRASLE

     

Za one koji su učili školu onda kada informatika nije bila predmet, kao i one koji su želeli da unaprede svoje znanje, nastavnici Saša Stanković i Milorad Stojanović organizovali su obuku za svoje kolege. U popodnevnim časovima 16.09. i 30.09. 2013.g. pozitivna, radna atmosfera učinila je učenje Word-a izuzetno prijatnim.

         


RODITELJSKI SASTANAK

   

U petak 06.09.2013.g roditelji i učenici imali su prilike da čuju prezentaciju veroučitelja i nastavnice građanskog vaspitanja, a zatim i da se shodno sopstvenim interesovanjima opredele za jedan od izbornih predmeta. Istog dana održani su i roditeljski sastanci po vaspitnim grupama kao i odeljenjima. A nakon toga, po završetku prve naporne nedelje, iz škole pohitalo se kući na zaslužen vikend.

       


URUČIVANJE DIPLOMA

  

Danas smo ispratili maturante... Svečano uručenje diploma proteklo je u dostojanstvenoj atmosferi, opravdalo je četvorogodišnji trud učenika i nastavnika. Odeljenske starešine i direktor škole još jednom su poželi učenicima da ostvare svoje snove...

    


DAN IZAZOVA

  

I tako, danas je radio vežbe i onaj ko nije imao fizičko. Po izgovorom neobaveštenosti, neodložnih obaveza bilo je pokušaja da se eskivira ova aktivnost. Ipak, zvuci pištaljke i megafona nastavnika fizičkog učinili su da većina, da svoj glas nadmetanju, rekreaciji, zabavi i druženju.

 


UGLEDNI ČAS

  

 

29.05.2013.g. ogranizovan je tematski čas pod nazivnom „Globalizam“. Pojam je osvetljen iz ugla sociologije, geografije i agrarnog turizma. Brend, kosmopolitizam, planetarni kolegijum, bili su samo neki od termina o kojima su učenici mogli da čuju i diskutuju. Pored interdisciplinarnog pristupa čas je objedinio više inovacija u nastavi: vršnjačku edukaciju , problemsku i multimedijalnu nastavu.


PLAKETA „AGRO-BIZ LIDER“ 
 

Na 80. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, direktoru škole uručena je plaketa „Agro-biz lider“. Žiri Kluba privrednih novinara i udruženja agrarnih ekonomista odao je priznanje našoj školi za ulaganje u edukaciju i inovativnost. Ceo tekst i slike možete pogledati  ovde.


SVEČANA AKADEMIJA 
 

Povodom 122. godine postojanja škole 17.05.2013.g. sa početkom u 13 časova održana je Svečana akademija. Za sve goste učenici škole pripremili su kulturno-umetnički program.


PLES MATURANATA

 

Još jedan u nizu lepih događaja koji je upotpunio svečanosti obeležavanja godišnjice postojanja. Naime, na sam dan škole, svega sat vremena pre svečane akademije maturanti su uz čuveni Šopenov valcer zaplesali centrom grada. Predivni zvuci, smeh i kišobrani učinili su ovaj trenutak nezaboravnim.


IZLOŽBA GRAFITA
 

Na inicijativu Učeničkog parlamenta naši mladi umetnici izložili su svoje radove. Tema je bila „Zdrav život“ a akciji se odazvalo 12 učenika koji su spojem slike i poruke obuhvatili problematiku genetski modifikovane hrane, gojaznosti, zaštite životne sredine, bolesti zavisnosti, otuđenja i zavisnosti od interneta. Izloženi u holu škole,na sam dan proslave Dana škole plakati zaokupili su veliku pažnju posetilaca i učenika.


SONG
 

Pored tri osnovne i tri srednje  škole učenici su nastupili na revijalnoj večeri Susreta mladih Negotina u četvrtak 16.05.2013. Izvorna, klasična i pop–rok kompozicija kao i moderan ples plesne grupe iz doma učenika, opravdali su poverenje publike i organizatora.


FESTIVAL NAUKE - 15.05.2012.g.
 

Po prvi put u našoj školi održan je Festival nauke. Merač gustine, raketa, telefon, vulkan, nevidljivo mastilo, slonovska pasta, biber koji beži su samo neki od zanimljivih ogleda koje su učenici demostrirali uz prava naučna objašnjenja. Sajam su posetili, pored učenika naše škole i učenici OŠ „Vuk Karađžić“ i OŠ „Vera Radosavljević“ u pratnji svojih nastavnika. Organizatori ovog događaja bili su nastavnik hemije Nada Lekić i nastavnici fizike Dragana Živković Frunzarelović i Ivana Jonović.


JAVNI ČAS MATEMATIKE
 

Za sve učenike prvih razreda, nastavnik Snežana Đorđević održala je javni čas matematike. Učenici su pokazali da geometrija može biti itekako zanimljiva. Pored učenika i zaposleni su imali priliku da čuju nešto novo. Pa smo tako naučili još i Platonove geometrijske figure: heksaedar, tetraedar, oktaedar, dodekaedar, ikosaedar...


TAKMIČENJE U ARANŽIRANJU CVEĆA
 

Učenici trećeg razreda obrazovnog profila tehničara hortikulture takmičili su se u aranžiranju cveća. Za najlepši aranžman tajno su se izjašnjavali svi nastavnici, a pobedila je učenica Sofrontijević Sanja čiji je aranžman zadobio najviše simpatija.


JOŠ JEDAN SAJAM....
 

Na Sajmu profesionalne orijentacije u Zaječaru, 14.05.2013.g. predstavili smo školu i obrazovne profile koje upisujemo u školskoj 2013/2014.g. Budući srednjoškolci zainteresovani za našu školu imali su priliku da se više informišu preko svojih vršnjaka. Slike možete pogledati u našoj galeriji.


MUZIKOM I PLESOM KROZ SVET
  

Nedelju obeležavanja Dana škole otpočeli smo druženjem i zabavom učenika i zaposlenih. U ponedeljak, 13.05.2013.g. održano je kulturno umetničko veče pod nazivom „Muzikom i plesom kroz svet.“ Pokušali smo da približimo kulturu, jezik i znamenitosti različitih krajeva sveta kroz karakteristične slike, posluženje, pesmu i ples. Nakon maslina, sira, kafe, tanga i sirtakija, kao i prelepih stranih kompozicija koje su izveli učenici, splet kola kao obeležje naše zemlje označio je početak zabave. Tim koji je radio na ovom projektu činili su stručni saradnici Irena Paunović i Gabrijela Urošević, nastavnik geografije Dorina Nikolić, nastavnik fizičkog vaspitanja Milan Vasić i nastavnici engleskog jezika Milijana Đurić i Milena Simić. Posebno, zahvaljujemo se svim učesnicima i odajemo priznanje učenici Jovani Zdravković koja je bila koordinator ovog dešavanja.


SAJAM MEDA I VINA
  

U okviru majskih svečanosti obeležavanja Dana grada na Sajmu vina i meda predstavili smo se u duhu tradicije dobrog vina i pekarskih proizvoda. Pored degustacije tamnjanike i medenjaka, učenici i zaposleni škole bili su tu za sva pitanja posetilaca. Pored ljubitelja vina, zaintrigiranih posetilaca naš štand učinili su još prijatnijm i toplijim bivši učenici, penzioneri i roditelji koje smo jako obradovali svojim prisustvom.


AKCIJA
 

Dana 07.05.2013 godine u popodnevnim časovima, zaposleni su akcijom „Očistimo okućište“ otpočeli pripreme za predstojeći Dan škole i dali lični primer učenicima. Predlog Učeničkog parlamenta da svi zaposleni „malo čiste“ a ne samo učenici sa odeljenskim starešinama urodio je plodom. Nastavnici i stručni saradnici su naučili lekciju i inspirisani dobrim druženjem doneli su odluku da svake godine organizuju istu akciju.

  


TREĆI NA REPUBLIČKOJ DOMIJADI
 

Ženska ekipa osvojila je treće mesto u stonom tenisu na 17. Republičkoj domijadi održanoj u Jagodini od 19. do 21. aprila 2013.g. Sa ponosom pohvalјujemo učenice Miletić Natašu,  Milutinović Jovanu i Mašić Dušicu koje su na takmičenju na kome je učestvovalo 60 domova i 850 učenika, pokazale borbenost,  istrajnost i sportski duh, opravdale poverenje svojih vaspitača i uspele da u najbolјem svetlu predstave naš Dom. 


SREĆAN DOGAĐAJ
 

Objavlјujemo srećan događaj za našu školu – dobili smo blizance. Naime, u utorak, 16.04.2013.g. naša Maja je donela na svet dve devojčice. Porođaj koji je krenuo u 13:10 časova i uz stručnu pomoć profesora Blagoja Stojanovića, pomoćnog nastavnika Dragija Apostolovića i našeg učenika budućeg veterinarskog tehničara, Marka Dragomirovića prošao je bez komplikacija. Najveće iznenađenje za prisutne bilo je kada se nakon dolaska na svet jednog mladunca, porođaj nastavio i ubrzo na svet došao i drugi – sreći nije bilo kraja. Zbog velike pomoći, krajnje profesionalnog odnosa i pribranosti prisutnog učenika nastavnik je Marka nagradio jednom peticom iz prakse. Mama i kravice su dobro, rastu svakog dana i rado primaju goste – zaposlene i učenike koji dolaze da ih vide.


RUKOMETAŠICE OSVOJILE TREĆE MESTO NA OKRUŽNOM TAKMIČENјU
   

Na Okružnom takmičenju u Boru, održanom 18.04.2013, naša ženska rukometna ekipa je u finalnoj utakmici, izgubila od ekipe omladinki Ekonomsko trgovinske škole u Bor u, ženska rukometna ekipa naše škole plasirala se na treće mesto. Nastavnik Srđan Živanović je sa svojom ekipom još jednom pokazao da naša škola i pored činjenice da nema fiskulturnu salu i da se nastava fizičkog vaspitanja čitave zime drži u učionici, parira drugim školama u sportu.


SAJAM PROFESIONALNE ORIJENTACIJE U BORU
   

U organizaciji Nacionalne službe za zapošlјavanje u Boru na održanom Sajamu profesionalne orijentacije predstavila se i naša škola. U duhu dosadašnje tradicije dobrog marketinga pokušali smo da približimo ambijent škole uređenjem štanda, pekarskim proizvodima, flajerima, prezentacijom i fotografijama naše škole. Pored zaposlenih i učenici Marija Budić i Milјan Stanimirović su neumorno delili flajere i bili spremni da odgovore na sva pitanja osmacima o zanimanjima koja se nude u našoj školi.

 

DOMIJADA (SPORTSKI DEO)
   

Nastavlјen je trend vrhunskog postignuća učenika. Na sportskom delu Domijade naši učenici su osvojili drugo ekipno mesto u šahu. Ženska ekipa stono-teniserki se plasirala na prvo mesto i nestrplјivo čeka naredne pobede na Rebučkom takmičenju. Prezadovolјni učenici i vaspitači vratili su se u Negotin po planu. DOMIJADA (KULTURNO-UMETNIČKI DEO)

  

SVETI TRIFUN
 

U duhu dosadašnje duge tradicije obeležili smo školsku slavu Svetog Trifuna. Nadamo se da će zaštitnik vinogradara doneti još jednu plodnu godinu našoj školi.

SAJAM PROFESIONALNE ORIJENTACIJE U OŠ „VERA RADOSAVLjEVIĆ“ 

BAL U DOMU UČENIKA

DOMIJADA (KULTURNO UMETNIČKI DEO)
  

Zabeležen je izvanredan uspeh učenika na kulturno-umetničkom delu Domijade. Učenici su se presrećni vratili sa osvojene čak dve nagrade. Ekipno je osvojeno drugo mesto u maketarstvu i treće mesto u rukotvorinama.


SAJAM PROFESIONALNE ORIJENTACIJE U OŠ „VERA RADOSAVLjEVIĆ“
    

Sa želјom da pružimo prave i korisne informacije o našoj školi, u petak, 15.3.2013.g., predstavili smo se osmacima Osnovne škole „Vera Radosavlјević“. Tim koji je prezentovao školu činili su: psiholog Gabrijela Urošević, nastavnici Ivana Jonović i Milan Vasić, učenici Marija Budić i Marija Stojković. Pored informacija obrazovnim profilima koje učenici mogu upisati ove školske godine, uslovima i poželјnim osobinama za pojedina zanimanja, pokušali smo da školu prikažemo i iz nešto drugačijeg ugla. Naime, Marija Budić, vršnjački edukator govorila je o sekcijama koje postoje u školi i domu, o aktivnostima Učeničkog parlamenta i životu učenika u domu. Nakon prezentacije, osmaci su imali prilike da obiđu štand i eventualno potraže sve njima značajne dodatne informcije od zaposlenih i učenika škole.